چاپ فلکسو یکی از روش‌های چاپ بر روی بسترهای مختلف است که باعث ایجاد طرح‌های متنوع بر روی محصولات می‌شود.

با پیشرفت صنعت پلاستیک و کاربرد آن در صنایع مختلف، جنبه تبلیغاتی آن نیز مورد توجه مشتریان و مصرف کنندگان قرار گرفت. برای استفاده از این پتانسیل پلاستیک‌ها، می‌توان از روش‌های مختلف چاپ جهت انتقال طرح دلخواه بر روی پلاستیک استفاده کرد که یکی از پرکاربردترین این روش‌ها، چاپ فلکسو است. ما در این مقاله قصد داریم با این روش چاپ و ویژگی‌های آن آشنا شویم. همراه ما باشید.

آشنایی با چاپ فلکسو

چاپ فلکسو یکی از روش‌های چاپ بر روی بسترهای مختلف است که باعث ایجاد طرح‌های متنوع بر روی محصولات می‌شود. این روش چاپ امکان ایجاد طیف گسترده‌ای از طرح‌ها را بر روی بستر فراهم می‌کند.

به طور کلی بسترهای چاپ برای این روش، فیلم‌های پلی اتیلن، پلی استر و متالایز شناخته می‌شوند که معمولا چاپ بر روی آن تاثیر بسیاری بر افزایش جذابیت و فروش محصولات دارد. به طور مثال از کاربردهای عمده این روش چاپ می‌توان به طرح‌های روی بسته بندی مواد غذایی اشاره کرد که یکی از مهم‌ترین عوامل در میزان فروش یک محصول شناخته می‌شود.

همچنین دستگاه چاپ فلکسو علاوه بر طرح و الگوهای متنوع، امکان چاپ متن نیز دارد که به شما در درج اطلاعات کافی از محصولات و جلب اعتماد مشتریان کمک می‌کند.

شیوه چاپ فلکسو

چاپ فلکسو به عنوان نوعی چاپ برجسته یکی از بهترین روش‌های چاپ بر مواد پلاستیکی شناخته می‌شود. در این روش چاپ، پلیت‌های ژلاتینی و مرکب رقیق که سرعت خشک شدن آن بالا است به همراه دستگاه و سیلندر آن طرح مورد نظر را بر روی محصول چاپ می‌کنند

به طور کلی فلکسو روش ساده‌ای از چاپ معرفی می‌شود که از سیستم مرکب دان غیر پیچیده تشکیل شده است و شکل سیستم تغذیه آن رولی است. در چاپ فلکسو طرح روی کلیشه به صورت مستقیم بر بستر چاپ قرار می‌گیرد که به دلیل انعطاف پذیری کلیشه این روش فلکسو نامیده شده است.

شیوه چاپ فلکسو از روش‌های چاپی مهم در حوزه بسته بندی کالا است که اغلب برای چاپ روی سلفون، فیلم پلاستیکی و کاغذ کاربرد دارد. این روش چاپ در تماس با سطوح شفاف و پلاستیکی امکان چاپ در موضعی مشخص با بک گراند سفید را دارد تا چاپ به صورت واضح بر روی کالا مشخص شود.

چاپ فلکسو یکی از روش‌های چاپ بر روی بسترهای مختلف است که باعث ایجاد طرح‌های متنوع بر روی محصولات می‌شود.

چاپ فلکسو یکی از روش‌های چاپ بر روی بسترهای مختلف است که باعث ایجاد طرح‌های متنوع بر روی محصولات می‌شود.

مزایا و معایب چاپ فلکسو

چاپ فلکسو با توجه به شیوه عملکردی و فرآیند چاپ، از مزایا و معایب مختلفی برخوردار است که در ادامه به بررسی چند نمونه از مهم‌ترین آن‌ها می‌پردازیم.

مزایا چاپ فلکسو

  • هزینه پایین تولید در حجم بالا
  • سرعت بالا تولید در مدت زمان کم
  • چاپ جزئیات با دقت بالا
  • قابلیت چاپ بر بسترهای مختلف جنس

معایب چاپ فلکسو

  • هزینه اولیه بالا تنظیم و ساخت فلکسوگرافی
  • محدودیت در تغییر طرح و رنگ با توجه به ساختار استینسیل‌ها
  • امکان ایجاد ترک و خط خوردگی در چاپ طرح

با توجه به مزایا و معایب اشاره شده، برای انتخاب روش چاپ فلکسو باید در ابتدا نیاز مجموعه به صورت واضح مشخص شود تا در ادامه با در نظر گرفتن بودجه شیوه مناسب این کار انتخاب شود. روش فلکسو می‌تواند وابسته به شرایط، روشی کاربردی برای چاپ روی محصول شناخته شود.

دستگاه چاپ فلکسو

برای چاپ به روش فلکسو می‌توان از سه نوع ماشین سیلندر مرکز، خطی و یا استک استفاده کرد. در ماشین‌های سیلندر مرکز، سیلندر فشاری در مرکز دستگاه قرار می‌گیرد و رنگ‌های مختلف به دور آن قرار گرفته و به وسیله کلیشه ژلاتینی چاپ بر روی کالا انجام می‌شود.

در حالی که در ماشین‌های خطی بخش‌های مختلف دستگاه چاپ فلکسو به صورت خطی در کنار هم قرار گرفته و باعث چاپ طرح بر روی بستر موردنظر می‌شوند. به طور کلی تمامی این ماشین‌ها از اجزای مختلف تشکیل شده اند که از آن‌ها می‌توان به ظرف مرکب، آنیلوکس‌ها،تیغه فلزی، رول باز کن، خشک کن و… اشاره کرد. ظرف مرکب برای نگه داشتن مرکب کاربرد دارد که به وسیله غلتک به آنیلوکس‌ منتقل می‌شود.

آنیلوکس خود سیلندر فلزی است که به وسیله حفره‌های روی سطح آن مرکب به سطح کلیشه منتقل می‌شود. در ادامه تیغه فلزی با جمع آوری مرکب اضافی از سطح سیلندر آن را به ظرف مرکب برمی‌گرداند. سیلندر فشاری فیلم چاپی را به درستی هدایت می‌کند تا در ارتباط با کلیشه طرح با کیفیت بیشتر بر روی آن چاپ شود. در نهایت بستر چاپ شده در قسمت خشک کن تحت هوای گرم فشرده خشک شده و طرح بر روی آن تثبیت می‌شود.

کلیشه چاپ فلکسو

یکی از مهم‌ترین اغلام برای چاپ به روش فلکسو که تاثیر بسیاری بر کیفیت چاپ نهایی دارد، کلیشه آن است. کلیشه مناسب این روش، جنس لاستیکی و ژلاتینی دارد که با انعطاف پذیری، نوعی چاپ برجسته محسوب می‌شود.

این کلیشه‌ها در تماس مستقیم با محصول و به وسیله سیلندر و رنگ‌های آن، چاپ موردنظر را بر روی محصول ایجاد می‌کنند. کلیشه‌های ژلاتینی با قالب گیری و حکاکی لیزری حاضر می‌شوند و به دو صورت معمولی و فتوپلیمر در بازار موجود هستند. کلیشه‌های معمولی برای چاپ چهار رنگ کاربرد دارند و باعث ایجاد چاپی باکیفیت می‌شوند.

کلیشه فتوپلیمر روی یک لایه نازک و غیر قابل انعطاف ایجاد می‌شود که استحکام بالایی دارد و در نهایت طول عمر این کلیشه را افزایش می‌دهد. به طور کلی برای چاپ در حجم بالا این روش توجیه اقتصادی بیشتری دارد. زیرا شما با تهیه کلیشه در طرح موردنظرتان می‌توانید مدت زمان زیادی از آن استفاده کنید.

قیمت چاپ فلکسو

برای استفاده از روش چاپ فلکسو باید در ابتدا پارامترهای مختلفی چون طرح، رنگ، لوگو، متن و… مورد نیاز مشتری انتخاب شود. بعد از شناسایی نیاز، نوبت به انتخاب دستگاه مناسب می‌رسد که هر یک از آن‌ها وابسته به روش چاپ هزینه متفاوتی دارند.

بنابراین قیمت چاپ فلکسو به عوامل مختلفی وابسته است و ممکن است از ناحیه به ناحیه دیگر متفاوت باشد. پیشنهاد می‌شود برای آگاهی از قیمت چاپ فلکسو، در ابتدا نیاز مجموعه را به درستی مشخص کنید. سپس با مراکز چاپ مختلف وارد مذاکره شوید و ضمن ارائه طرح و رنگ آن، استعلام قیمتی بگیرید. در نهایت با مقایسه روش‌های اجرایی و قیمت هر یک، مکان مناسب برای چاپ محصول خود را شناسایی می‌کنید.

جمع بندی

چاپ فلکسو یکی از روش‌های کاربردی چاپ سلفون است که کمک زیادی به برندسازی و تبلیغات صنایع مختلف می‌کند. برای چاپ با این روش از دستگاه چاپ فلکسو و کلیشه ژلاتینی استفاده می‌شود که دستگاه‌ها در مدل‌های مختلفی موجود هستند. به طور کلی چاپ با استفاده از این روش مزایا و معایب مختلفی به همراه دارد که ما در این مقاله به بررسی آن‌ها پرداختیم. برای چاپ محصولات خود به روش فلکسو، کافی است که با پشتیبان‌های این مراکز ارتباط برقرار کنید و از خدمات آن‌ها آگاهی یابید.